Linja Ancona Durres Adriaferries

LINJA ANKONA-DURRES

Sherbim trejavor me nisje nga porti i ANCONES per DURRËSI ne diten e marte, te enjte dhe te shtune, kthimi nga porti i DURRESIT per ANCONA ne diten e merrkure, te premte dhe te diel.

Per informacione me te hollesishme vizitoni tabelen e orareve 


 

PORTI I ANKONES

Shtabi i Adria Ferries eshte gjthmone Qyteti historik Dorian qe lavderohet me traditat e marinareve qe nga koha e Republikave Detare.

Own Palace mbikeqyr portin e lashte Ankonetan dhe eshte e vendosur ne nje nga ndertesat historike te qytetit te vjeter.

Porti dorik nga shekulli IV para Krishtit,qyteti ofron nje vije bregdetare te larmishme,gjetje te cmuara arkeologjike,kisha romane,deshmi gotike,pallate te shekullit te tetembedhjete dhe gjurme te pagabueshme te Vanvitellit. Ankona eshte nje qytet i rendesishem ne Italin qendrore i vendosur ne detin Adriatik me mbi 100.000 banore (zona ubane mbi 150.000 banore), kryeqyteti i krahines dhe rajonit Marke,qendra e saj kryesore ekonomike dhe portuale si dhe qendra kryesore urbane ne madhesi dhe popullsi.

Me pamje ne drejtim te detit,qyteti lind mbi nje kep ne formen e berrylit te kerrusur, qe mbron portin me te madh natyral te Adriakut qendror. Emri i vete qytetit kujton posicionin e tij gjeografik “ankon” “berryl” eshte keshtu qe e quanin Greket kur krijuan qytetin ne 387 para Krishtit.
Origjina greke e Ankones kujtohet nga epiteti me te cilen eshte e njohur: “qyteti dorik”. Ankona eshte e karakterizuar nga posicioni me pamje nga deti, nga qendra me histori te pasur dhe monumente,nga parqet gjysme-ubane te ruajtura mire dhe nga periferi te mbrekullueshme. Lagjet e vjetra ulen ne disa kodra,qe shikohen nga harku i portit si nje audience e madhe rreth skenes se nje teatri antik.

Nga porti i saj nisen cdo vit rreth nje milione udhetare drejtohen kryesisht ne Greqi dhe Kroaci,por edhe ne Shqiperi,Turqi dhe Malin e Zi; eshte porti i pare ne Adriatik per numerin e nisjeve, dhe nje nga te paret per mallrat dhe per peshkimin.qyteti ka disa plazhe: me qendrori eshte ai i Passettos, ne qender te qytetit,plazhi tipik i bregut te larte i pasur me shkembinj nder te cilet “Seggiola del Papa” (nje nga simbolet e qytetit) dhe shkembi “Quadrato”,shume i vleresuar per mundesine e zhytjeve ne ujra te thella.

Ne veri te portit, bregdeti eshte i ulet. Ne kete zone per te kujtuar eshte plazhi i Palombina, rere, karakter urban dhe me nje ambient te gjalle popullor,me shikim nga Gjiri Dorik dhe e rrethuar nga linja hekurudhore.
Shume jane rruget e komunikimit nga dhe per Ankona. Qyteti, ne fakt, pershkohet nga autostrada dhe rrjeti hekurudhor, shikon ne qendren e tij portin detar dhe pak distante eshte aeroporti. 

Cmimet dhe oraret Adria Ferries

News Adria Ferries

Ofertat Adria Ferries

porto di Ancona partenza traghetto per l'Albania Adria Ferries

SHENIM! Kjo faqe  internet perdor cookies dhe teknologji te ngjashme. Nese nuk ndryshon parametrat te shfletuesit, persona pranon.