Informacione të dobishme para nisjes

I dashur pasagjer, faleminderit që zgjodhët Adria Ferries për udhëtimin tuaj të radhës drejt ose nga Shqipëria.

Përpara se të hipni në bord, dëshirojmë të tërheqim vëmendjen tuaj për disa procedura të thjeshta që duhen ndjekur, për të shmangur pengesat ose shqetësimet e pakëndshme gjatë kontrollit dhe imbarkimit  pasuese.

  • Kontrolloni biletën tuaj. Përpara se të udhëtoni në portin e nisjes, kushtojini vëmendje datës, orës dhe anijes për të cilën keni blerë biletën. Ju kujtojmë se biletat janë nominale dhe i referohen një udhëtimi të caktuar. Në rast gabimesh apo fatkeqësish për të cilat kompania nuk mban përgjegjësi, ndryshimi i emrit/datës në ditën e nisjes përfshin gjoba deri në 100% të kostos së biletës.
  • Check-in. Të gjithë pasagjerët duhet të bëjnë check-in për të marrë kartën e imbarkimit që i lejon ata të kalojnë kontrollet e mëpasshme të sigurisë dhe të policisë kufitare, përpara se të hipin në anijet e Adria Ferries. Operacionet e check-in-it zhvillohen brenda stacionit detar të portit të nisjes dhe kryhen nga stafi i Agjentit Portual. Regjistrimi është rreptësisht i mbyllur një orë përpara orës së planifikuar të nisjes dhe nuk është e mundur të kryhet asnjë operacion pas kësaj kohe.
  • Dokumentet e udhëtimit. Mos harroni se për të udhëtuar, kërkohet gjithmonë një dokument i vlefshëm udhëtimi i përshtatshëm për mërgim. Të gjithë pasagjerët, duke përfshirë foshnjat, duhet të jenë të pajisur me to dhe e njëjta gjë vlen edhe për automjetet e shoqëruara, mallrat në tërheqje dhe miqtë me katër këmbë që Adria Ferries është e lumtur t'i ketë mysafirë në bord. Gratë shtatzëna nuk do të pranohen për imbarkim nëse kanë përfunduar tashmë javën e 24-të. Pasagjerët që nuk kanë përfunduar javën e 24-të, duhet të paraqesin një komunikim me shkrim në bord, duke paraqitur një certifikatë mjekësore të lëshuar jo më vonë se 72 orë përpara nisjes.
  • Imbarkimi. Këshillohet të mbërrini në port të paktën 3 orë përpara kohës së nisjes, duke pasur parasysh, veçanërisht në sezonin e lartë të verës, që trafiku dhe bllokimi i automjeteve në autostradë dhe në zonën e portit mund të shkaktojë ngadalësim të udhëtimit tuaj. drejt stacionit detar. Pasi të keni bërë check-in dhe të keni marrë kartat e imbarkimit, shkoni në zonën e dedikuar për kontrollet e sigurisë dhe mbani pranë dokumentet dhe kartën e imbarkimit. Ndiqni udhëzimet për rampat e hyrjes në anije: stafi ynë do t'ju kërkojë dokumentet dhe kartën e imbarkimit dhe do t'ju tregojë se si të arrini recepsionin në bord ose akomodimin tuaj. Transportuesit dhe operatorët turistikë ofrojnë ndihmë falas për personat me aftësi të kufizuara dhe personat me lëvizshmëri të reduktuar në porte dhe në bordin e anijeve, përfshirë gjatë hipjes dhe zbarkimit. Personat me aftësi të kufizuara dhe personat me lëvizshmëri të zvogëluar duhet të njoftojnë transportuesin, në momentin e rezervimit ose blerjes paraprake të biletës, për nevojat e tyre specifike për akomodim, ndenjëse, shërbimet e kërkuara ose nevojën për të mbajtur pajisje mjekësore.
  • Shokë me 4 këmbë. Nëse akomodimi që keni rezervuar nuk është i tillë, dëshirojmë të ju paralajmërojmë se në bordin e të gjitha anijeve në flotën tonë ka hapësira të rezervuara për qen dhe mace që mund të përdoren pa pagesë. Në AF Claudia këto hapësira janë të vendosura në deck 7, në AF Marina në deck 9 dhe në AF Francesca në deck 8.
  • Kushtet e transportit. Mbani mend dhe kontrolloni kushtet e transportit të Kompanisë, të cilat mund të konsultohen në faqen e internetit www.adriaferries.com, veçanërisht kushtet në lidhje me anulimet dhe ndryshimet në biletat.
  • Rregullorja e BE-së 1177/2010. Të drejtat minimale të pasagjerëve që udhëtojnë në rrugë detare dhe të brendshme ujore përmbahen në Rregulloren (BE) nr. 1177/2010 i cili parashikon tarifat e informacionit që duhet të përballohen nga transportuesi dhe të drejta specifike, për shembull në rastet e vonesave në nisje, vonesave në mbërritje, anulimit të nisjeve, ndryshimeve në itinerar.Në rast anulimi ose vonese në nisje, pasagjerët kanë të drejtë të informohen për vonesën ose anulimin nga transportuesi ose operatori i terminalit jo më vonë se tridhjetë minuta pas orës së planifikuar të nisjes dhe kohës së nisjes dhe mbërritjes. ky informacion është i disponueshëm. Në rast të një vonese prej më shumë se nëntëdhjetë minutash ose anulimit të një shërbimi pasagjerësh ose një lundrimi, pasagjerëve u ofrohen ushqime, vakte ose pije falas në raport të arsyeshëm me kohën e pritjes. Për më tepër, pasagjerët mund të zgjedhin midis:

-transport alternativ deri në destinacionin përfundimtar në kushte të ngjashme, sa më shpejt të jetë e mundur dhe pa pagesë shtesë;

-rimbursimi i çmimit të biletës dhe, sipas rastit, kthimi falas në pikën e parë të nisjes të treguar në kontratën e transportit, sa më shpejt të jetë e mundur.

Pasagjerët kanë të drejtë të kërkojnë kompensim të pjesshëm ekonomik të çmimit të biletës në rast vonese të mbërritjes në destinacionin përfundimtar, sipas kritereve të përshkruara në detaje në Rregulloren e BE-së 1177/2010.

Organi përgjegjës për zbatimin e Rregullores së BE-së 1177/2010 është RTSH (Autoriteti Rregullativ i Transportit), i cili mund të kontaktohet nëpërmjet faqes së internetit www.autorita-trasporti.it, me postë rekomande në adresën Via Nizza, 230..

 

KLIKONI KËTU PËR VERSIONIN ITALIAN

KLIKONI KËTU PËR VERSIONIN ANGLISHT