Turizmi në Shqipëri: Educational Tour Press 2019

Shqipëria një botë e pa eksploruar


“Shqipëria një botë e pa eksploruar” është tema qendrore e Educational Tour Press (28 mars – 1° prill 2019) i organizuar nga Adria Ferries, shoqëria e udhëtimeve detare që tash 15 vite lidh Italinë me Shqipërinë e që mbulon të gjithë Adriatikun me tragetet e saj nga Ankona, Bari e Trieste për në Durrës.
Ky event i ka dhënë mundësinë një grupi prej 30 gazetarësh, nga gazetat më të rëndësishme italiane, për të vizituar disa nga lokalitetet më të bukura turistike në Shqipëri dhe për të takuar disa përfaqësues të qeverisë në inaugurimin e eventit në kontekstin madhështor të Plaza Hotel në Tiranë, 29 marsin e kaluar.
Në konferencën e shtypit gjatë hapjes morën pjesë Ministri i Turizmit Blendi Klosi dhe Ministri i Kulturës, Elva Margariti, të dy të bashkuar me Presidentin e Adria Ferries Alberto Rossi, në synimin e përbashkët për t’u Rritur bashkërisht.

 

Turizmi në Shqipëri: Educational Tour Press 2019

 

 

Diskutimi i Ministrit të Turizmit Blendi Klosi

 

Diskutimi i Ministrit të Turizmit Blendi Klos

 

Klosi u përqendrua në mundësitë e zhvillimit të vendit nga pikëpamja turistike dhe e hapi diskutimin me moton: “2 popuj, një det e një miqësi”, sigurisht e duke folur për miqtë fqinj italianë.

Ministri ka pohuar se viti 2018 ka pasur një rritje të turistëve italianë në Shqipëri me 60%, që korrespondon me rreth 326,000 veta.
Për sa i përket të ardhmes, pritet që përqindja të rritet derisa të arrijë mbi gjysmë milioni italianë që zgjedhin të kalojnë pushimet e tyre në Shqipëri.
Një ndihmë e vlefshme në këtë drejtim vjen nga lehtësimet e rëndësishme fiskale që qeveria shqiptare u ofron të gjithë investitorëve italianë që shohin në këtë vend një mundësi për të ndryshuar pozitivisht ndërmarrjet e tyre dhe për të investuar në sektorin e turizmit shqiptar.

 

 

Ministri i Kulturës Elva Margarit

 

Ministri i Kulturës Elva Margariti

 

Ministri i Kulturës Elva Margariti, nga ana tjetër, jo vetëm që u përqendrua në natyrën e pa eksploruar të tokës shqiptare, por edhe në thesaret e paçmuara kulturore, vendet arkeologjike, monumentet dhe kështjellat.

Në fjalën e saj, Ministria theksoi se trashëgimia kulturore shqiptare tashmë ka filluar t’i nënshtrohet një pune rivitalizuese e restauruese në një skenar zhvillimi ekonomik në evoluim të vazhdueshëm, të ndërtuar rreth vendeve me interes kulturor dhe historik, si zonat arkeologjike, monumentet, kështjellat, manastiret dhe fshatrat rurale, thesare të paçmuara të vendit të shqiponjave.
Adria Ferries ka organizuar këtë konferencë për të promovuar turizmin dhe kulturën në Shqipëri dhe për të tërhequr vëmendjen e mediave italiane në një vend pothuajse të pa eksploruar.

 

Konsulto artikujt në gjuhën shqipe këtu:

  • “Shqipëria një botë e pashkelur, Klosi: Në 2019 presim mbi gjysmë milionë turistë italian" - javanews.al
  • "Balla bashkëbisedim me gazetarët italianë: Turizmi sektor strategjik, pas 2013 u rrit ndjeshëm kontributi në ekonomi" - 360grade
  • "Shqipëria një botë e pashkelur, prezanton pasuritë turistike të vendit" - vloranews.al
  • "Ministri Klosi iu prezanton Shqipërinë turistike gazetarëve italianë" - abcnews.al