rassegna stampa Adria Ferries

Eurizon hyn ne kapitalin e Adria Ferries

 

Nënshkruar marrëveshja per të investuar në kompaninë e lundrimit dorica

Ankona, [5] Nëntor 2021 - Eurizon, kompania e administrimit të aseteve të Grupit Intesa Sanpaolo me 426 miliardë euro aktive, ka nënshkruar një marrëveshje për të blerë, nëpërmjet dy fondeve të investimeve alternative Eurizon ITEᴙ dhe Eurizon ITEᴙ ELTIF, 33, 3 % të Adria Ferries, një operator i rëndësishëm italian që ofron shërbimin e lidhjes detare midis Italisë dhe Shqipërisë me një flotë anijesh për transport automjetesh dhe pasagjerësh (roro-pax).

Adria Ferries është një kompani me bazë në Ankona e cila aktualisht është në pronësi të plotë të Equinox Holding s.r.l. dhe të udhëhequr nga sipërmarrësi Alberto Rossi. Operacioni do të  përfundojë pasi të jenë marrë autorizimet nga autoritetet kompetente dhe do të synojë të nxisë një rritje dimensionale të kompanisë në vitet e ardhshme. Për më tepër, krahasuar me aksionet e fituara në mbyllje, dy fondet Eurizon ITEᴙ do të kenë një opsion investimi të mëtejshëm në Adria Ferries, për një aksion shtesë prej 10% në kapitalin e kompanisë, i cili mund të ushtrohet deri më 31 dhjetor 2023. Prania e Eurizon në strukturën aksionere do t'i lejojë kompanisë t'i japë një shtysë të rëndësishme rrugës së rritjes dhe zhvillimit industrial të nisur vitet e fundit, dhe në të njëjtën kohë të forcojë aftësitë për të kapur mundësitë e investimeve që synojnë konsolidimin e mëtejshëm të vlera të Kompanisë në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar.

Adria Ferries, një operator lider në sektorin e mallrave dhe pasagjerëve për lidhjet midis Italisë dhe Shqipërisë, është një kompani dinamike dhe efikase, e cila që nga themelimi i saj ka luajtur gjithmonë një rol parësor në inkurajimin dhe konsolidimin e zhvillimit të tregut dhe marrëdhënieve tregtare mes të dy vendet, duke regjistruar deri tani mbi 4.2 milionë pasagjerë me 910,000 automjete dhe në tre vitet e fundit, 160,000 kamionë të transportuar.

Zgjedhja e një lojtari botëror si Eurizon për të investuar në Adria Ferries, përvecse është një burim krenarie për kompaninë dhe sipërmarrësin e saj Alberto Rossi, konfirmon cilësitë dhe potencialin e kompanisë, të cilat edhe gjatë emergjencës pas pandemisë Covid demonstruan rezistencën dhe qëndrueshmërinë , duke i konfirmuar Eurizon-it mirësinë e zgjedhjes së tij.

Karakteristikat e Fondeve të Investimeve Eurizon, të cilat synojnë të shoqërojnë kompaninë në projektin e rritjes industriale me një horizont afatmesëm, i përgjigjen saktësisht nevojave të sipërmarrësit Alberto Rossi dhe menaxhimit aktual të kompanisë, i cili, me pranine dhe kontributin e drejtuesve të kualifikuar që do të përfaqësojnë fondet Eurizon në Bordin e Drejtorëve të kompanisë, do të jenë në gjendje të përballojnë dhe të kapin mundësitë dhe sfidat që mund të ofrojë tregu, me perspektiva afatmesme dhe afatgjata.

 

Për menaxhimin e dy fondeve, Eurizon përfiton nga mbështetja operacionale e ITEᴙ Capital Partners, një kompani këshilluese e themeluar nga Ing. Vito Gamberale, së bashku me tre drejtues të tjerë me përvojë shumëvjeçare në investime në infrastrukturë, Mauro Maia, Matteo Ambroggio dhe Luigi Radice.
Dy fondet Eurizon ITEᴙ u asistuan nga Bonelli Erede për pjesën ligjore, nga VSL Club për pjesën e biznesit, nga Studio Navale Romano për pjesën teknike, nga KPMG për pjesën financiare dhe ESG dhe nga Freshfields për pjesën fiskale.
Equinox Holding u asistua nga Divizioni Bankar i Korporatave dhe Investimeve i IMI i Intesa Sanpaolo, i cili vepronte si Këshilltar Financiar, dhe nga PwC dhe PwC TLS për aspektet ligjore, financiare dhe të biznesit.

 

NJOFTIM PER SHTYP